top of page

Long - long day 3

Dnes nám začal den hned z rána, budík v 9 jsme sice nezvládly, ale i tak to byl velký pokrok vstát dopoledne. Kolem 10 hodiny nás vytáhl z pokoje Made a jely jsme si pro nové přilby - šikovné bílé přilbičky :). Po zpáteční cestě jsme si nechaly ukázat, kde je směnárna s dobrým kurzem v Semyniaku a rozměnili si zde eura a dolary ( u dolarů pozor čím menší bankovka - tím menší kurz, lépe tedy vozit velké bankovky).

Zůstaly jsme v Semyniaku a prošly jsme se po obchodech a nakoupily si v obchodě pro turisty chleba, sýr, drogerii a osvěžily se v sousední kavárně freshem. Po obědě v našem oblíbeném Warungu jsme se stavili na hotel pro plavky a jely jsme se podívat na novou pláž v Sanuru. Na pláži jsme nakoupily pohlednice - první místo, kde jsme na tento oblíbený turistický artikl narazily. Velmi příjemná pláž, moře jako kafe s výhledem na sousední ostrovy Lombok a tři ostrůvky Gili.

Pláž je chráněná korálovým útesem, je bez vln a je lemována 5 hvězdičkovými hotelovými komplexy. Na pláži jsme se setkaly se speciálním velmi hluboko bořícím se jemným pískem (říkáme mu bořivoj).

Po zpáteční cestě jsme se zastavily ve čtyř patrovém obchoďním komplexu pro nepromokavý baťůžek, neboť je stále období dešťů a my cestujeme často s počítači za internetem. V rezidenci jsme si daly několik bazénů a schladily si sluncem spálenou kůži. Na večeři jsme vyrazily prozměnu do naší oblíbené Susherie, kde jsme strávily příjemný pracovní večer a ochutnávaly místní lahodné speciality na doporučení majitelky podniku :).


Older Posts
bottom of page