top of page

NOVÁ PRÁCE

Tak je to tady, okamžik na který jsme se dlouho připravovaly. Stojíme se zatajeným dechem, kdo první vejde dovnitř . . .

Je pondělí ráno a my se budíme na budíka. Jat lag už pomalu odezněl a my nastupujeme do práce. Ranní hygiena, snídaně na posteli a výber outfitu. Po 15 minutách jízdy přijíždíme před kancelář pana Yoka Sara, ateliéru zvaný Bali Legend. Pochmurný předprostor, jinak během dne plný motorek zeje prozatím prázdnotou a my se soustředíme na vykročení do nové práce "správnou nohou". Uvnitř nás vítá jakýsi správce a ukazuje nám místní systém. Vrážím nám do rukou kartičky a lámavou angličtinou nám vysvětluje že si máme nadepsat jméno a měsíc. Posouvá nás do druhé místnosti, kde na stěne vysí kovový pořadač a pod ním vtipně vypadající krabička, která na naše lístečky vtiskne čas 9:01. Následně nám ukazuje že při odchodu přepneme tlačítko IN na OUT a uloží nám lístečky k těm ostatním. Ubíráme se ke svým místům a čekáme na velkého šéfa.

Postupně do práce přicházejí zaměstanci a znova se s nimi představujeme, jelikož je pro nás složité zapamatovat si všechna jména najednou, soustředíme se hlavně na pár, jenž s námi komunikují v angličtine. Nabízejí nám k ochutnání místní specialitu, drobné lívanečky s kokosem a sirupem, připomínající javorový sirup.

Máme spoustu práce s blogem a tak si krátíme čas prací na něm. Také koukáme po místních projektech a nemusíme dlouho čekat a šéf kanceláře přichází. Udiveně po nás kouká a následně se s námi seznamuje. Poté, díky deadline, zasedá za pracovní stůl a konzultuje práci se zaměstnanci a vyřizuje telefony. Po chvíli si nachází čas i na nás a my mu ukazujeme čím se v naši doktorské práci zabýváme a diskutujeme na toto téma.

Na oběd se ubíráme s celou skupinkou do blízkého warungu (jídelna) . Jídlo chutné (hádejte co asi . . . ) ale čaj přeslazený.

Díky místnímu klimatu je toaleta se sprchou a kuchyňkou umístěna venku v zadní části ateliéru s proskleným zastřešením. Velmi nás překvapilo toto řešení. Naše stoly jsou umístěny v hlavní kanceláři. Je to prostorná místnost, jenž zjednodušeně vypadá jako zimní zahrada u nás, se zajímavým použitím materiálů na stěnách. Ostatní prostory jsou poměrně potemnělé a lidé nemají příliš mnoho místa na práci. Ale vypadá to že jim to vyhovuje :)

Všude jsou umístěny obětiny s čadícími vonnými tyčinkami.

Bude to tady fajn. Hati hati . . .dávejte na sebe pozor.

Older Posts
bottom of page