top of page

Proces prodlužování víz

Pokud se chystáte vydat na Bali, budete potřebovat víza.

 

Do 30ti dnů pobytu v Indonésii dostanete nyní bezplatně automaticky víza na letišti. Pokud budete chtít zůstat déle, nebo plánujete cestu po Indonésii a je delší než 60 dní, pak budete řešit prodloužení víz. Tato doba je maximální délka víza, kterou jste schopni si vyřídit na ambasádě v Praze nebo přímo na letišti si můžete koupit víza na 30 dní za 35 USD, které lze o dalších 30 dní na Bali prodloužit.

My už jsme druhý týden bez cestovních dokladů. Naše pasy jsme odevzdaly do agentury zajišťující prodlužování viz PT Bali expat services.

Máte dvě možnosti jak si víza prodloužit:

  • vyřídit si prodloužení sami

  • zaplatit si službu agentury -snazší a o to dražší

Pokud se rozhodnete vyřídit si vízum sami, počítejte s tím, že se na emigrační úřad musíte dostavit 3x (odevzdat vyplněný formulář s žádostí, přijít na otisky prstů a vyfotografování obličeje na závěr dojít si pro pas s prodlouženým vízem) a k tomu si všechno pěkně tady odsedět ve velké klimatizované hale. U přepážek se s vámi nebudou chtít moc vybavovat, protože je jim jasné, že nedostanou žádné peníze navíc a proto pokud nemáte čas a nebo se vám nechce celý den prosedět v umělém světle a studené hale

My doporučujeme využít služeb agenta. Vše za vás pečlivě zařídí. Nahlásí vám datum a čas kdy se na potřebný úřad dostavit a bez čekání podstoupíte procedůru otisků prstů a focení a více už zde nemusíte. Bali je jako celý zbytek Indonésie zkorumpované. Pokud máte peníze je zde všechno možné. Například obejít zdlouhavé vyřizování na úřadě.

My jsme nevědomky zvolily vyřízení pomocí agenta. Vyhledaly jsme sídlo a kancelář jsme navštívily. Cena za vyřízení měsíčního víza s agenturou je Rp 750 K. Odevzdaly jsme pasy, podepsaly jsme formuláře a daly jsme na sebe telefonní kontakt. Vyřízení by mělo trvat zhruba 10 pracovních dnů. Do té doby slíbili, že se ozvou. Raději jsme si vše ještě ověřily telefonicky a zjistily si termín ve čtvrtek na 11 hodin. Centrální Institut imigračního úřadu se nachází v Jimbaranu a tak jsme to z Nusa Dua neměly daleko. Před úřadem nás čekal náš agent. Z agentury nám poslali na něj telefonní číslo, přivítali jsme se usadil nás v hale. Donesl nám vodu na občerstvení. Zhruba po půlhodině nám kolega podal lísteček s číslem a naší složkou. Vyvolali naše číslo, vešli jsme do kanceláře kde nás vyfotili a sejmuli otisky prstů. Odevzdaly jsme složku a opustili kancelář. Závěrem nás informovali, že nám zavolají jakmile bude vízum hotovo a pas k dispozici. . .

 

Ps.: dnes už zase máme pasy ve svých rukou

Pps.: je to otrava každý měsíc vyřizovat povolení :(

 

Older Posts
bottom of page