top of page

Krásné ráno, každé ráno!

Je všední den. Je čtvrtek.

 

Jako povětšinou jsem vzbuzená chvilku před budíkem, čekám v posteli než zazvoní a vstávám ještě za tmy. Zahradník zalévá květiny a já se s úsměvným pozdravem "pagi" vydávám s přilbou a dneska i s fotoaparátem na pláž. Každé ráno si říkám, že tu krásu musím vyfotit, ale nikdy se mi s tím nechce tahat. Tak konečně dneska.

Malá ukázka ranní hry světla a barev

Ranní běhání má nesmírnou výhodu. Je příjemná teplota, na pláži ještě není tolik lidí, sluníčko teprve vychází a celý den je před vámi. Východy slunce se zde svou krásou rovnají západům. Půvabné narůžovělé mráčky odrážející se ve vodě jsou se stoupáním sluníčka krásnější a krásnější. Je to až neuvěřitelně povzbuzující a vyvolávající hřejivý pocit. Na tuhle krásu se velmi dobře kouká a k tomu zvuk šumění moře jako nějaký bonus.

Zní to jako pohádka? Ne tohle je ranní Bali.

Vše ještě klidné, probouzející se. Dokonce i psi ještě stále pochrupují schoulení na pláži. Slunečníky jsou stažené, lehátka uklizená a hudba všech reproduktorů vypnuta, jen je slyšet příboj oceánu. Lidé pomalu přibývají. Jedni sportují, jiní relaxují, další se vydali na obhlídku. Každý si zde najde to své. Do vody se pouští první surfaři dne a psi už začínají čenichat okolo a hledají co by se kde dalo ulovit k snědku. Ve vodě jsou rybáři a rybaří. Když se člověk porozhlédne, může zde ráno spatřit i tři krasné kopečky balijského pohoří. Během dne se ponoří většinou do mraků.

Tohle jsou ty nejlepší chvíle, kdy je člověk sám se sebou. Kochá se vším tím krásným a říká si jak je vděčný za tohle to nádherné ráno. Jedinečná chvíle na to, srovnat si myšlenky a meditovat.

Dneska jsou to přesně čtyři měsíce, co jsme se vydaly poznávat nový kout světa. Připadá mi to už jako delší dobu. Máme za sebou spoustu zážitků a ještě budou další. Jsou dny kdy by člověk chtěl být doma, vrátit se do všeho známého a zaběhnutého, ale není to na tom tady to krásné? Každý den je něco nového, nová ulice, nový obchod, nový zážitek. . . nová zkušenost. Je to to, co nás posouvá a zároveň inspiruje dál. Bali je neuvěřitelné v tom, jak si člověk dokáže uvědomit svou existenci, energii a najít vnitřní rovnováhu a klid. K tomu všemu dopomáhá i yoga na kterou se snažíme pravidelně chodit. Připadá mi to všechno jako za odměnu. Žijeme si svůj sen. Pestrý a barevný každý den, celý den.

A tak děkuji za každé nové ráno. Za to že tady teď můžu být, za to že jsem zdravá a šťastná. Za to že už teď vím, že tady nejsem naposled a za to, že se mi Bali dostává čím dál více pod kůži ♡

 

Ps: domů se ale samozřejmě moc těšíme

Pps: a krásné ráno VŠEM


Older Posts
bottom of page