top of page

BBQ - Grilování - Opékačka

Taky máte tak rádi po Česku: OPEKAČKU? My ji přímo zbožňujeme!

Dokonce v porovnání se smaženou variantou je tohle méně zdravotně závadné.

 

Máme extra super skvělou návštěvu, která se k nám vydala ze severovýchodního pobřeží na Bali. Říkají tam tomu "Na konci světa". Jednou se za nimi vydáme podívat. Skvělý a sympatický pár Anie Songe a Lukáš Denemarek společně s návštěvou z Česka Tess Kratochvílovou. Dělají nám obrovskou radost svou přítomností a atmosférou, která díky nim na vile panuje.

Holky a Lukáš :-)

Ještě než se vydáme ven, slavit narozeniny Tess, je v plánu obarvit si vlasy. Holky jsou známé blogerky a přivezly novinku, křídy na vlasy. Testujeme barvičky a aplikujeme si je navzájem. Křídy jsou úplně všude. Na zemi, na rukou, na nohou, na ručníku i oblečení no prostě všude, ale to nám vůbec nevadí a užíváme si to. Tvorba a barvy nás úplně vtáhly. Po dlouhém vybírání, která barva bude ta správná volba a bude nám ladit k pleti, vítězí fialovo modrá kombinace. Holky volí dívčí růžovou a divokou zelenou. Po aplikaci na vlasech to vytváří parádní "drsňácký" efekt. Připadáme si rozverné jako na střední škole

Poznáváme s nimi nové české příznivce žijící na Bali s různými životními příběhy a plány.

Jak si tak povídáme a návštěva nám chválí náš super bejvák, posteskneme si, že přeci jen kousek k spokojenosti a ke štěstí ve formě grilování nám chybí. Naše přání jsou obratem vyslyšena a párty na další večer je již domluvena. Druhý den vyrážíme na velký nákup do našeho oblíbeného obchoďáku, kousek od práce, Tiara Dewatta. Jelikož jsme holky z vesnice a opékání na ohni patří mezi naše oblíbené pravidelné letní aktivity bereme maso, ryby, zeleninu, chipsy, sušenky a všechno možné co se dá sníst. Celou společnost očekáváme v 6 hodin. Nakládáme rybu, chystáme hambáče a připravujeme občerstvení.

Malý gril, který máme zapůjčený vypadá jako na jedno použití. Správci ohně se stali chlapi. Už u zapalování se ale my holky obáváme, zdali to nebyla chyba. Pánové se sirkami a papírem bojují a zažehnutí ohně se ne a ne podařit. Nakonec se jim dřevěné uhlí úspěšně podaří po několika pokusech zapálit a tak grilování může začít. Hlavně nežduchat a zbytečně nekýchat, aby se nám všechny ty dobroty nevyklopily na zem.

​Jako první se servírují ryby se zeleninou a bagetkou s česnekovým máslem. Je to lahoda. Poté následují ještě hamburgery. Chuťově se spíše podobají karbanátkům. Lehce jsme je zapekli i s holandským sýrem a první dva zkušební kousky rychle mizí. Nakonec ještě přidáváme brambory nakrájené na kolečka a postupně pomalu otáčíme až jsou dokřupava opečené. Po bramborech i přes nacpaná břicha se jen zapráší a nic nezbude.

Návštěva si z naši pohostinnosti dělá legraci. Nás to však baví a velmi si společnost i její hýčkání užíváme. Všichni jsou spokojeni, najedení a nikomu se nechce domů. Jedno pivo střídá druhé i přes to, že návštěva přijela na motorkách. To by se v Česku nemohlo stát. K tomu téma, Balijci a jejich jízdní styl je nevyčerpatelné a my se smějeme, až se ze břicha popadáme.

Je to velmi krásný a příjemný večer.

 

P.S.: Na Bali je neuvěřitelně skvělý výběr českých lidí. Všichni jsou velmi přátelští, milí, přejícní a velmi rádi se s námi dělí o své zkušenosti, rady, starosti a nápady.

P.P.S.: Velmi si toho ceníme a cítíme se jako mezi dlouholetými, blízkými přáteli.


Older Posts
bottom of page